Nemrég emlegettem, hogy a szoftverrendszerek egyre nehezebben tekinthetők át, egy-egy kiesés egyre súlyosabb társadalmi hatást vált ki, a különböző IT megoldások közti eligazodás pedig egyre nehezebb lesz. Nincs ez máshogy az IT biztonsági megoldásokkal és szolgáltatásokkal sem, ami jobb helyeken ugyan már nem vált ki viszolygást a cégvezetőkből, tény, hogy erre még mindig nem fordítanak elég figyelmet, na meg még inkább pénzt, a másik oldalon ennek megfelelően kell alakítaniuk a marketinges- és PR-csapatoknak a reklámjaikat, ami messze nem könnyű, hiszen nem pillecukor vásárlásáról kell meggyőzni a célcsoportot.

Komolyan nem tudom megmondani, hogy a következő néhány film kiket is célozna, ugyanis aki a stratégiai szintű döntéseket hozza, alighanem már úgyis hallott a legkomolyabb játékosokról, ami két reklámban is közös, hogy az elfogadhatónál nem teátrálisabb módon egy-egy történetet mutat be, ami pont a megfelelő mértékben – na jó, egy kicsit jobban – paráztatja be nézőt. Lehet mondani, hogy ezek inkább imázsfilmek, a lényeg nem is azon van, hogy most akkor reklám vagy imázsfilm, hanem azon, hogy pár perc alatt többet mondanak, mint amennyit egy-egy cégnél a vezetők szájába lehetne rágni azzal kapcsolatban, hogy miért nem érdemes az IT-biztonságon spórolni.

Ugyan ezek nem a legújabb filmek, lehet, hogy adott cégtől nem is feltétlenül a legjobbak, az összeállítás teljesen szubjektív.

A Deloitte egy korábbi reklámfilmjében Dzsimi görkorcsolyázó prostiktól kap egy pendrive-ot, amivel aztán persze az lesz az első dolga, hogy hazamegy és jól lefertőzi vele a céges gépet, majd kezdődik is a dráma. A film amúgy jó kezdő spanyolosoknak is, mert a felirat nélküli változatot hirtelen nem találtam. [update: eredeti videó frissítve]

Az IBM egyik legújabb filmjében Törpapa tabletjét fertőzik meg Törpilláék, aminek következtében romba dől fél Aprajafalva közlekedési rendszere. Aztán mégsem.

A Lockheed Martin mosóporreklámjában tényleg minden felvillan a kijelzőkön, ami éles környezetben garantáltan nem, sztorija mondjuk nincs, de nem is hiányzik, mivel a nagypapás hanghordozással vakeráló narrátor mindent visz.